jelena

BIOGRAFIJA

Jelena Bajić-Jočić, od majke Milene i oca Radoša – rođena je 24. marta 1980. godine u Beogradu.
Studirala je primenjenu umetnost na prestižnim svetskim univezitetima LONDON INSTITUTE OF ART – CAMBERWELL COLLEGE OF ARTS i HURON UNIVERSITY USA in London.
Zajedno sa svojim bratom Nedeljkom i suprugom Predragom Jočićem, Jelena 2005. godine osniva producentsku kuću CONTRAST STUDIOS i postaje njen direktor. Sa jasno definisanim programom rada u sferi multimedijalne i primenjene umetnosti, CONTRAST STUDIOS uspešno realizuje projekte u oblasti izdavaštva, marketinga, advertajzinga – a posebno u segmentu filmsko-televizijske produkcije.
U svojstvu izvršnog producenta filmsko – televizijskog dela SELO GORI A BABA SE ČEŠLJA, sa osamdeset i devet epizoda TV serije – što je najveći i najgledaniji produkcioni poduhvat ove vrste u Srbiji – Jelena je dala snažan poslovni i kreativni pečat i ključni doprinos realizaciji i uspehu projekta u celini. Dobitnica je nagrade „Biznis dama“ u 2010. godini, koju dodeljuje Klub privrednih novinara Srbije, u okviru programa „Uspešne žene Srbije“.
Pored producentskog posla, Jelena se bavi i filmskom režijom. Autor je režije dokumetarnog filma KAKO SMO ČEŠLJALI BABU, koji je u emitovanju na Radio televiziji Srbije ostvario ogromnu gledanost, što ga je uvrstilo u deset najgledanijih programa 2009. godine.
Led je njen prvi igrani film.
Jelena je udata za Predraga Jočića, direktora fotografije, sa kojim je 2008. godine dobila kćerku Sofiju.

logo-kontrasta